Slow-Fashion-Header-ArcStudio

Misiune

Misiunea ArcStudio este îmbinarea armonioasă a plăcerii de a purta haine frumoase și confortabile cu responsabilitatea socială și de mediu.

Ne dorim să creăm piese vestimentare de calitate și de durată. Mai mult de atât, susţinem şi consolidăm mișcarea slow fashion din România.

Astfel, ArcStudio vă propune o alternativă la fast-fashion. Avându-și rădăcinile în considerente ecologice, ne străduim să găsim mereu modalități de a face moda sustenabilă prin fiecare creație.

ArcStudio Slow Fashion

Banca de materiale

În primul rând, ne dorim să încurajăm o utilizare mai responsabilă a resurselor disponibile. Această abordare vine din recunoștiința față de materia pe care o avem deja la dispoziție. Din acest motiv, am recuperat materiale textile din varii surse și le-am colecționat în banca noastră de materiale. Prin urmare, le-am oferit posibilitatea de a se transforma în obiecte frumoase și utile. De ce să devină deșeuri care poluează mediul sau care aşteaptă să fie distruse?

Mai puțină risipă

Reutilizarea materialelor nu se oprește la banca de materiale. Aceasta se continuă cu efortul de reducere a risipei prin utilizarea resturilor din propriul proces de producție. Astfel, se transformă în obiecte sau ambalaje reutilizabile. Acesta este şi motivul pentru care am ales să reducem la minimum ambalajele pe care le folosim. Chiar mai mult de atât, ne-am propus să imprimăm cât mai puține obiecte promoționale.

Design atemporal

Ne concentrăm pe un design atemporal, independent de tendințele sezoniere. Prin această alternativă credem că putem consuma mai puțin și mai inteligent. Ca urmare, scopul este sa producem modă care merită păstrată.

Manufactură locală și etică

Fiecare piesă de îmbrăcăminte este manufacturată de către fondatoarea ArcStudio, în micul atelier din Transilvania. Ocazional, se apelează la ajutorul unor cusătorese independente. Nu doar că implicarea şi contribuţia lor este apreciată, ci şi munca este recompensată corespunzător. 

Planuri de viitor

Nu în ultimul rând, avem în vedere și alte modalități prin care putem diversifica și promova practicile sustenabile. Tocmai de aceea, în planurile noastre de viitor sunt incluse diverse activităţi care contribuie la îndeplinirea acestui scop. Este vorba despre schimburile de haine, posibilități de închiriere a ținutelor sau proiecte de upcycle.